Google Chrome može da provjeri da li su vam sačuvane lozinke kompromitovane

Zahvaljujući funkciji Safety Check, Google Chrome moći će da prati da li su vaše lozinke sačuvane u pregledaču kompromitovane.

Safety Check će raditi u pozadini, prateći detaljno bezbjednost korisničkih podataka za onlajn naloge. Ukoliko Google Chrome bude imao informaciju da “situacija” nije bezbjedna, obavještavaće korisnike o tome, kako bi što prije reagovali.

Pored toga, korisnici desktop verzije pregledača biće obaviješteni i ukoliko koriste “opasne” ekstenzije, ako je dostupna najnovija Chrome verzija ili ako je “Bezbjedno pretraživanje” omogućeno s ciljem blokiranja potencijalno opasnih sajtova na Google listi. Korisnicima će upozorenja stizati u meniju sa tri tačke u okviru pregledača.

Safety Check opcija će, takođe, moći da automatski opozove dozvole sajtova koje nismo dugo posjećivali, za pristup lokaciji ili mirkofonu.

Zanimljivo je da će Google Chrome uskoro predstaviti još jednu funkciju, koja će korisnicima sa desktop verzijom omogućiti da sačuvaju grupe kartica i nastave pretragu na drugim desktop uređajima, prenose mediji.