Glasovni statusi na WhatsApp-u sada traju duplo duže

WhatsApp dobija još jednu bitnu novinu – povećava dužinu glasovnih statusa na 60 sekundi.

Naime, video statusi na popularnoj platformi sada će moći biti dugi jedan minut, dok su ranije bili ograničeni na 30 sekundi.

Time se WhatsApp izjednačava sa drugim Meta-inim društvenim mrežama – Instagram-om i Messenger-om, jer pomenute aplikacije već nude mogućnost objave statusa ili priče dužine do 60 sekundi.

Korisnicima je dozvoljeno snimanje videa direktno iz aplikacije ili učitavanje postojećeg iz arhive. U oba slučaja do sada je dozvoljena dužina snimka koji se može objaviti na toj mreži bila do 30 sekundi, što je nekima sigurno bilo prekratko.

Korisnici verzije WhatsApp-a za iOS i Android sada će mogu snimati ili objavljivati jednominutne video snimke kao svoje statuse. Time se izbjegava potreba za skraćivanjem dužih video snimaka ili isijecanjem njihovih dijelova.

Ova nova opcija ima brojne pozitivne strane. Jedna od njih je upravo veća mogućnost kreiranja sveobuhvatnijih priča, jer vremenski period od 60 sekundi može biti dovoljno dug da se pošalje ozbiljna poruka.

Takođe, ova novina omogućava bolje korisničko iskustvo, jer omogućava korištenje materijala koji odgovaraju za više društvenih mreža.