WhatsApp dobio novi dizajn

WhatsApp je dobio osvježenje. Najnovije promjene na ovoj popularnoj društvenoj mreži donose drugačiji, korisniku prilagođeniji interfejs, sa paletom boja u menijima, novim ilustracijama, redizajniranim ikonama i “dubljim” tamnim načinom rada za Android.

Cilj ovih novina je da WhatsApp dobije moderniji izgled uz očuvanje suštine.

Iz platforme navode da se nova ažuriranja dizajna postepeno pojavljuju na iOS-u i Android uređajima. Promjene uključuju obnovljeni izgled i nove ikone dizajnirane da pomognu korisnicima da brže pronađu ono što im je potrebno, kao i ažurirane ilustracije sa dodanim animacijama koje nude više zabave.

Što se tiče Android aplikacije, ona dobija još “tamniji” tamni način rada, odnosno veći kontrast i dublje tonove kako bi se smanjilo naprezanje očiju u situacijama slabog osvjetljenja, što poboljšava čitljivost.

Novina je i modernija donja navigaciona traka na Androidu, kako bi korisnici brže pronalazili ono što im je potrebno. Na iOS uređajima slanje fotografija i videa je pojednostavljeno. Umjesto menija preko cijelog ekrana, sada postoji proširiva traka, za lakši pristup opcijama kao što su ankete, dokumenti i slično.

I Android i iOS aplikacije dobijaju mogućnost filtriranja razgovora, čime se olakšava lociranje onih najvažnijih. Ikonice su, takođe, dobile novi, zaobljeniji izgled.