Glamoč – još jedna velika donacija m:tel-a

Porodica Ninković, uz pomoć m:tel-a i akcije „Niste sami, imate prijatelje“, do proljeća u svojoj kući!

Kompanija m:tel je ovoga mjeseca realizovala donaciju za još jednu povratničku porodicu, i to za Ninkoviće iz opštine Glamoč. U okviru akcije „Niste sami, imate prijatelje“, doniran je kompletan materijal za kuću, odnosno za sanaciju i opremanje stambenog prostora za tu povratničku porodicu u selu Brajići, nadomak Glamoča.  

Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel, i povodom ove donacije, još jedne u nizu u okviru akcije „Niste sami, imate prijatelje“, potvrdila je namjeru da istraje u nastojanjima da pruži pomoć za što više povratničkih porodica, te da učini sve što može kako se oni više ne bi osjećali ostavljeno, zaboravljeno i usamljeno. 

Glamoč – još jedna velika donacija m:tel-a

Kamioni sa materijalom i ekipa kompanije m:tel, i pored snijega koji je u ovim krajevima već zarobio puteve, uspjeli su da se probiju do kuće Duška Ninkovića, kako bi njemu i njegovoj porodici donijeli sve što je potrebno za njihov novi dom. Izvršni direktor za korporativne poslove Nikola Tacić je sa svojim timom pomogao da se materijal što brže istovari, naglasivši da je iskreno zadovoljstvo pomoći ljudima kao što je Duško.

„Neizmerno sam srećan što će se porodica Ninković konačno, nakon toliko godina, vratiti u svoj dom, odnosno što imamo priliku da omogućimo jednoj porodici materijal neophodan da napravi i opremi prostor u kojem će da živi. Voleo bih da kada sledeći put dođem, budem gost porodice Ninković u njihovoj završenoj i novoj kući. Tada ću se osećati još srećnije, znajući da sve ovo što kompanija m:tel čini za ove ljude, zaista vredi“, rekao je Tacić.

Duško Ninković i supruga Dragana, imaju dva sina, a iz Srbije su se vratili u Duškovo rodno selo prije pet godina. Od tada žive kod komšija. Kako kaže Duško, iako su sinovi rođeni u Srbiji, u gradu, i njihova želja je bila da se vrate na ognjište svoga oca, te da se bave poljoprivredom. Kako bi to i ostvarili, kompanija m:tel je odlučila da im pomogne.

„Vratio sam se da se bavim onim čime se bavio moj otac. Volim ovaj seoski posao. Stolar sam po struci, ali se ovdje moram baviti svim zanatima, kao i moji sinovi. Oni uče od mene kao što sam ja učio od svoga oca. Hvala kompaniji m:tel na ovoj pomoći, koja će me sada dodatno motivisati i aktivirati, jer su posljednje dvije godine bile teške. Nadam se da ću do aprila da se uselim, samo da vrijeme posluži“, rekao je Ninković.

 

Nebojša Radivojša, načelnik Opštine Glamoč, zahvalio je m:tel-u na ovoj donaciji, naglasivši da se nada da će i ubuduće sarađivati sa kompanijom m:tel i promovisati ovako pozitivne stvari.

„Hvala m:tel-u što je prepoznao važnost ovoga što čine za Duška, odnosno što su donirali materijal za sanaciju i opremu stambene jedinice u njegovom vlasništvu“, rekao je Radivojša.

Kako kažu u kompaniji m:tel, veliko je zadovoljstvo kada ljudima donesete osmijeh. To je više od materijalnog, to je mogućnost da se život promijeni i krene nabolje. Nekima od njih nedostajalo je samo to – da se vrate na svoju zemlju i da imaju osnovni uslov da počnu ispočetka – dom u kojem će da žive.

„Ono što želimo da znaju ljudi koji žive i u ovoj opštini, jeste da zaista nisu sami, da mislimo o njima i da smo spremni da u svako doba budemo oni koji će im pomoći. Svakako, ovo nije i neće biti naša jedina poseta ovom kraju. Videćemo se sigurno opet, jer je to tako kad imate prijatelje“, rekao je Tacić, najavivši tako nastavak akcije „Niste sami, imate prijatelje“.