Funkcija Flipside stiže na Instagram

Instagram sprema veliku novinu pod nazivom “Flipside”, koja bi korisnicima trebala omogućiti stvaranje privatnog kutka na svom profilu, namijenjenog za dijeljenje sadržaja sa odabranim korisnicima.

Kako tipsteri saznaju, Instagram trenutno testira ovu funkciju koja će biti u slična konceptu “Finsta”.

Flipside će omogućiti korisnicima da bez napora uspostave privatni prostor, odnosno skrovitije područje za dijeljenje sadržaja koji nije “za širu javnost”.

Korisnici će na tom dodatnom profilu imati posebnu profilnu fotografiju, ime i biografiju, te će sami odlučivati ko može da vidi njihov Flipside sadržaj. Postoji i opcija za kretanje ispočetka “uklanjanjem svih”.

Cilj uvođenja Flipside-a je da korisnici Instagram-a koji žele da ostvare bliži kontakt sa pojedinim pratiocima i sa njima razmjenjuju neke intimnije objave, to mogu da učine odvojeno od javnog profila, a da ni javni profil ne trpi drastične promjene.

Dakle, Flipside će zapravo biti potpuno novi lični prostor na Instagram-u rezervisan za korisnika i ljude koje doda u taj prostor. Zvuči zanimljivo, ali još nije sigurno kada će zaživjeti.