Fotografiju sa Instagram-a ne morate obrisati, možete je sakriti


Na Instagram-u postoji jednostavan način da zadržite određene fotografije privatnim, a istovremeno ih ne izbrišete iz aplikacije.

Ova opcija se naziva arhiviranje, a omogućava vam da sklonite fotografije sa svog profila i sakrijete ih od pratilaca. Ako želite iskoristiti ovu korisnu funkciju, slijedite ove korake za arhiviranje i vraćanje fotografija na Instagram-u:

Korak 1: Otvorite Instagram aplikaciju i pristupite svojoj profilnoj stranici.

Korak 2: Dodirnite fotografiju koju želite sakriti i odaberite ikonu sa tri tačke u gornjem desnom uglu.

Korak 3: Iz menija koji se pojavi, odaberite opciju “Archive”. Ovo će premjestiti fotografiju u skriveni folder, dostupan samo vama.

Korak 4: Da biste pregledali arhivirane fotografije, vratite se na svoju profilnu stranicu i dodirnite ikonu “hamburgera” u gornjem lijevom uglu.

Korak 5: Ako želite vratiti arhiviranu fotografiju, jednostavno je dodirnite i izaberite “Show on Profile” iz menija koji se pojavi. Fotografija će se ponovno pojaviti na vašoj profilnoj stranici.

Ova opcija omogućava fleksibilnost u upravljanju sadržajem na vašem profilu.

S druge strane, Instagram pruža i opciju pod nazivom “Quiet Mode” ili “Režim tišine”. Ova funkcija vam omogućava da privremeno isključite obavještenja na Instagram-u, pružajući vam mir od neprekidnih notifikacija. Aktiviranjem Quiet Mode-a, vaša aktivnost se označava ikonom mjeseca, a automatski odgovor obavještava druge korisnike da trenutno ne primate obavještenja. To je odličan način da zadržite kontrolu nad svojim vremenom na Instagram-u i izbjegnete ometanja kada vam je potrebna pauza.