Evo kako da pročitate poruku bez otvaranja WhatsApp-a

Svima se ponekad dešava da ne stignu da odgovore na poruku dragim ljudima. To može biti neprijatno kada osoba koja nam se javila zna da smo poruku vidjeli.

Postoji način da korisnici Android uređaja vide cijelu poruku na WhatsApp-u bez njenog otvaranja, tako da onaj ko ju je poslao to ne primijeti.

Naime, prema navodima kompanije AirDroid, potrebno je da dugo pritisnete početni ekran i otvorite Podešavanja. Nakon toga birate Widgets. Odaberite widget “4 x 2 WhatsApp” i sačuvajte ga na ekranu. Da biste ga uvećali ponovo dugo pritisnite i poruke će vam biti vidljive cijele, bez potrebe da ih otvarate.

Vlasnici iPhone-a nemaju ovu mogućnost, ali postoji nešto što je dostupno i njima i Android korisnicima – mogućnost isključenja potvrde čitanja, odnosno isključivanje plave kvačice.

Da biste isključili WhatsApp potvrde čitanja, idite na WhatsApp Settings >Account >Privacy i isključite opciju Read Receipts.

Time ipak neće onemogućiti potvrde o pročitanim porukama za grupne razgovore. Takođe, na taj način nije moguće “neprimjetno” preslušati glasovne poruke.