Duži videi na X-u će se prilagoditi pametnim televizorima

Elon Musk najavio je da će uskoro duži video zapisi biti dostupni na pametnim televizorima, što je samo jedan od koraka u razvoju društvene mreže X.

Magazin Fortune izvijestio je da sljedeće nedjelje X lansira TV aplikaciju za korisnike Amazon-a i Samsung-a, koja bi mogla da podsjeća na YouTube aplikaciju i da joj postane konkurencija.

Musk je odlučan u namjeri da se takmiči sa YouTube-om, što pokazuju partnerstva koja je X sklopio sa bivšim komentatorom Fox-a, Tucker Carlson-om, i bivšim CNN-ovim voditeljem Don Lemon-om, u nastojanju da postane “platforma prvenstveno za video”.

Iako je X imao problema sa zadržavanjem oglašivača zbog kontroverzi koje je izazvao Elon Musk 2022. godine, nedavno je najavljeno da će oglašivači moći da plasiraju svoje video reklame pored sadržaja koji kreiraju određeni pojedinci ili grupe.

Na platformi X moguće je gledati prenose uživo.

Osim toga, programi uživo sa platforme X sada su dostupni i na Amazon Fire TV i Apple TV uređajima.

Korisnici igraćih konzola Xbox i Android TV uređaja mogu takođe uživati u programima na platformi X, pristupajući im putem web-mjesta X.com preko web-preglednika.

Oktobra prošle godine, X je već otvorio ranu verziju video i audio poziva za neke korisnike, a Musk planira da ga pretvori u super aplikaciju koja će pružati širok spektar usluga, od slanja poruka do plaćanja.