Donacija m:tel-a vrtiću “Beograd” u Brčkom

Računarska oprema, projektor i pokloni razveselili mališane

Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel, posjetila je u četvrtak, 23. decembra, vrtić ”Beograd” koji djeluje u okviru Javne ustanove obdanište ”Naša djeca” u Brčkom. Tom prilikom vrtiću je donirana vrijedna računarska oprema te projektor i projekciono platno i prateća oprema namijenjena za edukaciju mališana koji pohađaju ovaj vrtić.

“Naša donacija je veoma skromna u odnosu na donaciju za izgradnju ovog vrtića koju je dala Republika Srbija. Mi smo, takođe, hteli da učinimo lep gest za vrtić ‘Beograd’, a rukovodstvo vrtića je poželelo da ima tehničku opremu koja će im omogućiti da sa decom bolje rade i da ih uče novim znanjima. Dakle, danas je to tehničko opremanje vrtića, a bićemo tu za njih i ubuduće, za sve ono što budu zatražili, jer želimo da ovaj vrtić ima pravu svrhu, da se deca rađaju i da se o njima adekvatno brinemo. Ja svakako ovim gestom pokazujem i interes Republike Srbije da se ovde i dalje ulaže. Osoblje vrtića i deca su dobili projektor i potrebnu opremu, a mi smo dobili crteže od dece za Novu godinu i jednako smo zadovolji i s osmehom ćemo pamtiti današnji događaj”, izjavila je Trivan.

Događaju je prisustvovao i Siniša Milić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta.

“Vrijednost obdaništa ‘Beograd’ nije samo u novčanom iznosu, već prije svega u činjenici da je on građen zajedničkim naporima i sredstvima vlade Republike Srbije, Vlade Republike Srpske i Vlade Brčko distrikta, a uz donaciju m:tel-a koji se pridružio, ova vrijednost je porasla. Dakle, m:tel kao društveno odgovorna firma nam je izašla u susret i ispunila želje dječice i osoblja vrtića za informatičkom opremom koja će njima omogućiti ugodniji boravak u ovom obdaništu, i ono što je najvažnije pružila nam je saznanje da mi zaista imamo prijatelje koji su spremni da pomognu. Ja se nadam da ćemo nastaviti uspješnu saradnju, a radujem se budućem možda i značajnijem prisustvu m:tel-a na prostorima Distrikta Brčko”, poručio je Milić.

Na veliku radost prisutnih, mališani su pripremili priredbu i poklone za goste.

“U novom objektu vrtića ‘Beograd’ radimo od ove jeseni i potrebno nam je još nekoliko stvari da bismo mogli poboljšati kvalitet rada s djecom. Ova donacija nam puno znači s obzirom na to da želimo da pratimo trendove u predškolstvu kada je u pitanju informatička pismenost. Uz pomoć laptopa i projektora, projekcionog platna i zvučnika koje smo dobili od kompanije m:tel, kreiraćemo prostor gdje će djeca da se osjećaju kao da su u bioskopu i da ih učimo šta se gleda i kako se ponaša u bioskopu, ali i da im puštamo različite edukativne sadržaje”, rekla je Jasna Jovičić, direktorka Javne ustanove obdanište ”Naša djeca” – vrtić ”Beograd”.

Kompanija m:tel će nastaviti da u okviru svog društvenog odgovornog djelovanja ulaže u ljude, institucije i opštine kojima je to potrebno.