Dodijeljene nagrade povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta 2022. godine

Kompanija m:tel je i ove godine poklonila vrijedne nagrade najboljim učesnicima takmičenja

Kao društveno odgovorna kompanija, m:tel se i ove godine našao na listi onih koji podržavaju obilježavanje Dana sigurnijeg interneta. Ovaj međunarodni dan obilježava se globalno na inicijativu Evropske komisije već godinama, a promovišu ga brojni akteri iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medija, politike i telekomunikacija.

Ove godine u BiH je organizovano takmičenje učenika srednjih i osnovnih škola na temu sigurnosti na internetu, a pobjednici su tokom prošle sedmice nagrađeni tablet uređajem, pametnim telefonom, slušalicama, baterijama za punjenje mobilnih telefona i drugim vrijednim nagradama. Svečana dodjela nagrada održana je u Sarajevu, a predstavnici organizatora takmičenja, MFS-EMMAUS, ovom su prilikom istakli značaj podizanja svijesti o nasilju u digitalnom okruženju među najmlađom populacijom. 

Podrškom projektu bezbjednog korištenja interneta kod djece i omladine, kao i ulaganjem u sopstvene mehanizme za njihovu zaštitu u okviru modernih tehnologija, m:tel aktivno učestvuje u izgradnji bezbjednijeg i sigurnijeg društva.