Dobro došli na Zaplet Open

Večeras 20. oktobra, u Banjaluci u Gradskom pozorištu „Jazavac“ počinje 15. međunarodni festival glumca „Zaplet Open“

Kompanija m:tel ponosni je prijatelj Gradskog pozorišta „Jazavac“ i već uveliko poznatog Međunarodnog festivala „Zaplet“ koji ove godine donosi svoje 15. izdanje pod imenom „Zaplet Open“.

Izvor fotografije: Zaplet, Jazavac

Narednih sedam dana ljubitelje pozorišta očekuju predstave Narodog pozorišta iz Beograda, Teatra Egzit iz Zagreba, Јugoslovenskog dramskog pozorišta, Narodnog pozorišta Mostar, Narodnog pozorišta iz Subotice, a festival će svečano biti otvoren premijerom predstave “Kroz život sa Veljom” u produkciji Gradskog pozorišta Јazavac i Gradskog pozorišta Gradiška.

Izvor fotografije: Zaplet, Jazavac

Na ovogodišnjem “Zaplet Open” festivalu publika će, kao i proteklih godina, uživati u najboljim glumačkim kreacijama koje su nastale u predstavama iz regiona, Nezaobilazan je i prateći program festivala koji čini izložba slika Perice Ivanovića “Јazavac u Јazavcu”, koja je otvorena u ponedjeljak. Preporučjemo i čitanje drama studenata Akademije umjetnosti u Banjaluci i program “Razgovor sa glumcima”, u sklopu kojeg će se predstaviti Branka Katić, Andrija Milošević i Slavko Štimac.

Repertoar ovogodišnjeg festivala pogledajte na linku.