Dobro došli na 13. po redu Teatar fest „Petar Kočić“!

Trinaesti po redu Teatar fest „Petar Kočić“ tradicionalno će biti otvoren premijerom predstave kuće domaćina – Narodnog pozorišta Republike Srpske, a riječ je o predstavi „Genetika Glembajevih“, u režiji Dejana Projkovskog.

Otvaranje Teatar festa zakazano je za nedjelju, 4. jula, a u takmičarskom programu koji će početi u ponedjeljak 5. jula i trajati do 9. jula naći će se predstave: „Balkanski špijun“, Narodnog pozorišta u Beogradu, „Pukovnik Ptica“, Gradskog pozorišta Podgorica, „Kreketanje“, Narodnog pozorišta Tuzla, „Ko je ubio Dženis Džoplin“, Srpskog narodnog pozorišta i Omladinske prestonice Evrope Novi Sad, te „Osama – Kasaba u Njujorku“, Zvezdara teatra.

Završno veče rezervisano je za zatvaranje festivala i dodjelu nagrada, a toga dana će se na sceni Narodnog pozorišta RS banjalučkoj publici predstaviti Novosadsko pozorište sa predstavom „Ana Karenjina“, Dejana Projkovskog. Kompanija m:tel je tradicionalni prijatelj Narodnog pozorišta RS te generalni sponzor i ovogodišnjeg Teatar Festa, kao i domaćin završne večeri ovog festivala koje je zakazano za subotu, 10. jula.

m:tel vas poziva da posjetite Teatar fest i uživajte u čarobnom svijetu pozorišta!