Da li ste spremni za novi Playground meetup?

U utorak 25. januara pričamo sa Miljanom Tekićem COO Tenderly-ja. Budite na m:tel FB stranici i saznajte kako je srpski blockchain startap došao do $15 miliona dolara investicije!

Memorišite u svoje podsjetnike datum 25.januar 2022. godine. Mjesto m:tel FB stranica. Vrijeme 20.00 časova. Zašto? Jer  u novom Playground meetup-u razgovaramo sa Tenderly-jem, srpskim startapom, koji je nedavno došao do $15 miliona dolara investicije od fonda Accel, koji je isto tako podržao gigante poput Facebook-a, Spotify-a, Slack-a i Dropbox-a.

Nedostatak kvalitetnih alata u Web3 industriji poslužio je kao motivator za Tenderly platformu koja je nastala sa ciljem da pomogne developerima u procesu pravljenja nove generacije decentralizovanih aplikacija uz pomoć blockchain tehnologije.

Tenderly danas nudi širok spektar alata i proizvoda koji su postali standard kada je u pitanju razvoj rješenja na blockchain-u koja rade sa pametnim ugovorima. Platformu svakodnevno koristi desetine hiljada programera jer doprinosi bezbjednosti pametnih ugovora tako što korisnicima u realnom vremenu daje informacije o njihovom izvršenju te im omogućava da reaguju na potencijalno opasne scenarije. Preko platforme se mjesečno pošalje oko 5 miliona različitih notifikacija, a dnevno se prosječno procesuira oko 3 miliona transakcija.

Ovakav uspjeh na tržištu pratio je i interesantan razvojni put preduzeća i osnivača, a vještine komuniciranja sa investitorima razvijali su kroz brojna takmičenja u Srbiji i regionu. Prvu veliku investiciju od 3,3 miliona dolara dobili su od Point Nine Capital, a nedavno su došli i do 15,3 miliona dolara, što je potencijalno najveća investicija u Srbiji kada je u pitanju startap A serija investiranja.

Sa Miljanom Tekićem, jednim od 4 suosnivača Tenderly-ja, razgovaramo o blokchain-u, njegovom značaju i primjeni, potrebama blokchain developera koje Tenderly rješava, kako je tekao razvoj njihove kompanije i koji su put prošli do ovako velike investicije, i njihovim planovima za dalji razvoj.