Budite dio ovogodišnjeg Playground izazova, prijavite se!

Ne zaboravite da su prijave za m:tel Playground izazov u toku, a za sva pitanja prijavite se ya „1 na 1“ online sesiju i pitajte sve što vas interesuje.

Do 30. juna 2021. godine možete da se prijavite za novi ciklus Playground IoT izazova putem posebne online forme koja se nalazi na stranici playground.mtel.ba. Dvanaest odabranih timova će u okviru programa imati priliku da, uz stručnu podršku i mentorstvo, realizuju svoje IoT rješenje i takmiče se za jednu od vrijednih novčanih nagrada.

Ovogodišnji m:tel IoT izazov je sveobuhvatniji i podstiče razvoj rješenja koja doprinose unapređenju kvalitete života korišćenjem IoT tehnologija. Oblasti iz kojih se traže vaša rješenja ove godine su:

 • Ušteda resursa
  Rješenje koje pomaže građanima i/ili privrednim subjektima/gradovima da smanje potrošnju resursa u proizvodnji ili nekoj drugoj sferi poslovanja/djelovanja.
 • Energetska efikasnost
  Rješenje koje podiže svijest u javnosti o važnosti energetske efikasnosti i koje može uticati na pozitivnu promjenu ponašanja sa ciljem uštede prirodnih i drugih resursa.
 • Saobraćaj
  Rješenje koje pomaže u efikasnijem upravljanju saobraćajnom infrastrukturom/učesnicima u saobraćaju, povećanju bezbjednosti u saobraćaju, optimizaciji parking prostora ili drugim načinima njenog korišćenja, a sa ciljem povećanja kvaliteta života.
 • Poljoprivreda
  Rješenje koje digitalizacijom procesa u poljoprivrednoj proizvodnji olakšava rad, doprinosi uštedi resursa, informiše o statusu usjeva, javlja o mogućnostima elementarnih nepogoda ili nudi neku drugu prednost digitalizacije.

Želite li saznati više o m:tel IoT izazovu ili se konsultovati o tome da li vaša ideja ispunjava uslove za prijavu, prijavite se za „1 na 1“ online sesiju i pitajte sve što vas interesuje!