Brojne novine stižu na WhatsApp

Popularna aplikacija za razmjenu poruka dobila je brojne nove dodatke, a najviše noviteta sada ima funkcija WhatsApp Status.

WhatsApp je Status uveo 2017. godine kao odgovor na “storije”, tadašnji hit koji se prvo pojavio na Snapchat-u, a zatim i na Instagram-u.

Statusi će sada dobiti brojne zanimljive dodatke, a jedan od onih koji izazivaju najviše pažnje je glasovni status (Voice Status). Pomoću njega ćemo moći snimiti audio poruku koja traje do 30 sekundi.

U WhatsApp-u smatraju da će ovaj novitet statuse učiniti prisnijim, ali i olakšati objavu svima onima kojima je lakše da snime glas nego da pišu ili snimaju video. Nova opcija je i alat za klasifikovanje publike koji se zove Private Audience Selector i omogućava da ograničite i odaberete ko sve može da vidi i čuje statuse.

WhatsApp je omogućio novi način reagovanja na statuse (Status Reactions) i sada će svi moći “na brz i lagan način” odgovoriti prijateljima ili bliskim kontaktima. Tehnički, potrebno je da povučemo prstom prema gore i tada će se učitati nekoliko emodžija koje možemo odabrati kao reakciju.

Četvrta novost je vizuelna signalizacija za nove statuse. Kada je status objavljen na profilnoj slici korisnika pojaviće se prstenovi i biće vidljivi u kontakt listi, u grupnim četovima i listi profila sa kojima komunicirate. WhatsApp je omogućio i vidljivost linka u statusu, pa će svi oni koji vide status moći prvo da vide link prije nego što odluče da kliknu na njega.

Sve nadogradnje biće dostupne svim korisnicima WhatsApp-a u narednih nekoliko nedjelja.