Bajaga i instruktori otvorili Banja Luka Fest

Impozantna scena, sjajni muzičari i atmosfera na otvaranju Banja Luka Festa, uz prijateljsku podršku kompanije m:tel

Tvrđava Kastel i grad Banja Luka su sinoć, 6. jula, bili mjesto okupljanja ljubitelja kvalitetne muzike. Drugi Banja Luka Fest otvoren je koncertom Bajage i instruktora, a atmosferu je dodatno uljepšao ambijent koji ostavlja bez daha.

Na crvenom tepihu i bini, ove večeri se našlo više od 50 vrhunskih muzičara, kao i operska pjevačica Banjalučanka Karolina Mihajlović i hor banjalučkih solista koji su pratili Bajagino izvođenje pjesama od kojih neke traju više od tri decenije.

Vrhunska organizacija, muzička imena regionalne i internacionalne scene poput Bajage, Josipe Lisac, Luz Kasal i Zdravka Čolića, i više od 3.000 posjetilaca već prvog dana, dovoljan su razlog da se kaže da Banja Luka ima festivale koji su svjetski.

Ovaj muzički spektakl održava se uz prijateljsku pomoć kompanije m:tel, koja je i ovoga puta tu da podrži ovakve događaje, te omogući posjetiocima najsavremenije standarde po kojima su prostor tvrđave Kastel, ali i scena za ovaj događaj uređeni.

Drugi Banja Luka Fest biće zatvoren koncertom Zdravka Čolića u pratnji simfonijskog orkestra, što predstavlja premijeru spektakla „Zdravko Čolić Symphonic“.