„Autizam govori srcem“ i ove godine na Svjetski dan autizma

Svakog 2. aprila širom planete obilježava se Svjetski dan autizma. Upravo tim povodom Udruženje građana Centar za edukaciju „Tvoja riječ“ iz Banjaluke, organizovao je humanitarni koncert “Autizam govori srcem”, koji će biti emitovan na YouTube kanalu Centra za specijalističke socijalne usluge “Za majku i dijete”, danas od 18 časova.

Kompanija m:tel je godinama prijatelj Centra za edukaciju „Tvoja riječ“, te pruža podršku organizaciji humanitarnog koncerta koji se svake godine održava na Svjetski dan autizma. I ovoga puta, sa željom da pomogne u podizanju svijesti društva o potrebama i mogućnostima djece sa autizmom i njihovih porodica, te njihovim potencijalima, m:tel je podržao obilježavanje Dana autizma, koji je organizovan pod motom „Od rane intervencije do školovanja i zapošljavanja“.

„Autizam govori srcem“ i ove godine na Svjetski dan autizma

Cilj ovogodišnjih aktivnosti usmjeren je ka značaju prepoznavanja autizma u što ranijem dobu, te pružanju kvalitetnijeg obrazovanja i rehabilitacije kroz osnovnoškolsko obrazovanje. Jedan od ključnih ciljeva tradicionalnog humanitarnog koncerta tri posljednje godine je i nabavka EEG aparata, kojim se registruje električna aktivnost mozga.

„Kompanija m:tel je nesebičnom podrškom koju nam pruža pomogla mnogim mališanima i njihovim roditeljima, prepoznavši potrebu da se o ovoj temi govori i time unaprijedi položaj djece sa smetnjama u razvoju iz spektra pervazivnih razvojnih poremećaja. Dugujemo veliku zahvalnost kompaniji m:tel za dosadašnji angažman u pružanju podrške našim najmlađim“, naglasila je Olivera Ratković, predsjednica Centra za edukaciju „Tvoja riječ“.

Obilježavanje Svjetskog dana autizma neće ostati samo na aktivnostima koje se odnose na jedan dan, nego će, kako kažu u Centru, čitav april biti posvećen aktivnostima u duhu podizanja svijesti o djeci sa autizmom. Jedna od aktivnosti je i promocija m:tel humanitarnog broja 1415, za prikupljanje sredstava koja će biti upotrebljena za nabavku EEG aparata. Pored toga, planirane su i radionice, seminari i slični događaji za djecu, roditelje i sve zainteresovane građane.