Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš

m:tel-ova kampanja koja promoviše život!

Koristite li mobilni telefon dok vozite? Ako je vaš odgovor da, upisali ste se u grupu od više od 90 odsto vozača, učesnika u saobraćaju. Tako kažu statistike. A, mi vas molimo da ne dozvolite da zbog toga postanete statistika!

Kompanija m:tel, posljednjih osam godina, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS te Auto-moto savezom RS, kampanjom nastoji da podstakne vozače da razmišljaju o važnosti odgovornog ponašanja za volanom.

Zakon je jasan, vozač ne smije da koristi mobilni telefon, osim u slučaju da je on prilagođen upotrebi u vozilu. Postoji razlog zašto je to tako. Postoje činjenice, studije i istraživanja koja kažu da čak 25 odsto svih saobraćajnih nezgoda povezano sa poremećajem pažnje u vožnji. Neka istraživanja porede distrakciju pažnje kod upotrebu mobilnih telefona u vožnji i vožnju pod dejstvom alkohola, a rezultati su zapanjujući. Korišćenje mobilnog telefona za volanom je jednako vožnji pod dejstvom alkohola od najmanje 0,8 mg/ml.

Stoga, poruka kampanje „Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš“ treba da nas podsjeti na najvažniju stvar. A to je da ne postoji ništa važnije od onih koji nas vole i koje volimo. Zato, ostavite telefon dok vozite!