Akcija “Niste sami, imate prijatelje” se nastavlja i u 2022. godini

Predstavnici kompanije m:tel posjetili su manastir Žitomislić i Humanitarno društvo ”Dobrotvor” te uoči pravoslavnog Božića uručili pomoć u obliku paketa hrane i higijene socijalno ugroženim porodicama iz tog kraja.

Kompanija m:tel je u decembru prethodne godine pokrenula veliku humanitarnu akciju pod nazivom “Niste sami, imate prijatelje”, s ciljem da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ova akcija je nastavljena i u 2022. godini, a prva stanica m:tel humanog karavana je bio grad Mostar, tačnije manastir Žitomislić i udruženje ”Dobrotvor” koje brine o stotinak socijalno ugroženih porodica iz područja Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Akcija “Niste sami, imate prijatelje” se nastavlja i u 2022. godini

“Današnjom posetom Mostaru, tačnije posetom manastiru Žitomislić, nastavljamo  veliku akciju kompanije m:tel „Niste sami, imate prijatelje“ koju smo pokrenuli na osnovu odluke generalne direktorke kompanije m:tel Jelene Trivan. Odlučili smo da baš uoči Božića posetimo manastir Žitomislić i Humanitarno društvo „Dobrotvor“ kako bi dali mali doprinos i ljudima kojima je potrebna pomoć učinili praznike sretnijim i lepšim te im poručili da nisu sami i da ih kompanija m:tel nije zaboravila. Ovom prilikom pomoć će biti podeljena u 107 porodica Hercegovačko-neretvanskog kantona”, poručio je Milosav Parezanović, izvršni direktor za marketing i prodaju u kompaniji m:tel.

Humanitarno društvo ”Dobrotvor” djeluje od 2011. godine sa ciljem da pomogne ljudima kojima je to zaista potrebno. Udruženje svakodnevno brine o više od 90 srpskih porodica sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Akcija “Niste sami, imate prijatelje” se nastavlja i u 2022. godini

“Neizmjerno sam zahvalan kompaniji m:tel što su odlučili da nam pruže pomoć u akciji prikupljanja hrane pred Božić za stotinak porodica o kojima naše udruženje brine. Kompanija m:tel se odazvala u veoma kratkom roku nakon što smo se obratili i donacija je veoma brzo stigla na našu adresu. U udruženju svakodnevno nastojimo da ugroženim porodicama obezbijedimo hranu, odjeću i lijekove, pružamo usluge prevoza starim i nemoćnim osobama, te vodimo računa o djeci koja su ostala bez roditelja… ali na žalost broj korisnika naših usluga se povećava. Ipak, mnogo nam znači današnja donacija kompanije m:tel kao i činjenica da nismo sami u borbi da učinimo ljudima svakodnevicu i praznike ljepšima. Današnju donaciju će naši volonteri odmah podijeliti porodicama kako bi proslavili praznike u što ljepšem raspoloženju”, izjavio je  Mirko Lečić, predsjednik Humanitarnog društva „Dobrotvor“.

Akcija „Niste sami, imate prijatelje“ je jedan od načina da olakšamo i ublažimo probleme sa kojima se ljudi u našoj zemlji svakodnevno susreću i bore, poručili su iz kompanije m:tel. Nakon doniranih više od 450 paketa pomoći,  iz ove kompanije najvaljuju da će nastaviti sa podrškom najugroženijim stanovnicima i u narednom periodu.