Pogledajte fotografiju koju je snimio Huawei P60 Pro

Huawei je na ovogodišnjem MWC-u pokazao da je i dalje moćna tehnološka kompanija, a izvršni direktor Richard Yi sada je privukao pažnju javnosti otkrivanjem detalja vezanog za uređaj koji je spreman za lansiranje – telefon Huawei P60 Pro.

Iako su informacije o ovom modelu već počele da cure, Richard Yi dodatno je podigao pompu objavom impresivne fotografije koja je snimljena telefonom Huawei P60 Pro, i to noću.

Kako navodi GizChina, on je na Weibo-u podijelio “slučajnu fotografiju” koja pokazuje zavidne mogućnosti kamere novog telefona. Spekuliše se da je u pitanju 64 MP OmniVision OV64B senzor sa povećanjem od 3,5x, koji donosi RYYB filter u boji. Reakcije na kvalitet fotografije su odlične, tako da bi ovaj uređaj mogao privući veliku pažnju javnosti po dolasku na tržište.

Tipsteri navode da će, što se tiče ostalih kamera, na zadnjoj strani biti senzor od 50 MP (novi Sony IMX888), kao i ultraširoki od 50 MP (vjerovatno IMX585). Sve kamere trebale bi imati XMAGE optimizaciju.

Od ostalih specifikacija za sada je poznato da će ekran biti 6,6-inčni QHD+ sa osvježavanjem od 120 Hz. Procesor bi mogao biti Qualcomm-ov Snapdragon 8+ Gen 1 ili Snapdragona 8 Gen 2, a baterija od 5000 mAh, sa podrškom za punjenje od 100W.

Huawei P60 Pro trebao bi stići sa operativnim sistemom HarmonyOS 3.0, te IP68 ocjenom. Sve te informacije, iako nezvanične, ukazuju da će kompanija ovim telefonom želi impresionirati kupce. Da li će u tome uspjeti, saznaćemo uskoro.

Podsjećamo, uređaje Huawei možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.