Huawei nova Y90 – odličan telefon za svačiji džep

Huawei nova Y90 kupce osvaja performansama i dizajnom.

Dakle, mnogo je razloga da se odlučite baš za ovaj pametni telefon iz bogate m:tel ponude.

Jedan od njih, najočigledniji, je njegova predivna spošljašnjost. Naravno, bitno je i ono što se nalazi ispod kućišta, a to je čipset kompanije Qualcomm – Snapdragon 680, u kombinaciji sa 6/128 GB memorije, što je dovoljno za skladištenje mnoštva vrhunskih fotografija koje možete snimiti pomoću trostruke kamere, čiji je glavni senzor od 50 MP.

Što se tiče ostalih kamera, pored glavne, na zadnjoj strani nalaze se još i dubinska i makro kamera od po 2 MP, dok prednja kamera slika selfije u rezoluciji od 8 MP. Za još bolji kvalitet fotografija tu je AI tehnologija zadužena za kvalitetno osvjetljene.

Prednju stranu telefona Huawei nova Y90 krasi veliki FullView ekran od 6,7 inča bez ivica, sa ultra tankim okvirom, izuzetno prijatan za gledanje. Brzina osvježavanja je do 90 Hz, uz stopu uzorkovanja dodirom do 270 Hz. Važno je pomenuti da ovaj model podržava i automatsko prilagođavanje osvjetljenja ekrana, te e-ink način rada, čime pogoduje očima korisnika.

Pokreće ga operativni sistem EMUI 12 sa Smart Living interakcijama. Baterija je velika, od 5000 mAh, dodatno ojačana Huawei SuperCharge tehnologijom od 40 W koja ubrzava punjenje. O bateriji najbolje govori činjenica da samo 10 minuta punjenja telefona omogućava do tri sata igranja igrica.

Dakle, ukoliko vam je potreban kvalitetan i atraktivan telefon, ili razmišljate da nekog dragog obradujete ovakvim poklonom, posjetite kompaniju m:tel i potražite ovaj Huawei uređaj.

Za više informacija o Huawei telefonima iz posebne m:tel ponude pozovite 0800 50 000 ili posjetite www.mtel.ba.