Maloljetni će moći koristiti TikTok 60 minuta dnevno

Korisnici TikTok-a mlađi od 18 godina na mreži će moći da provedu maksimalno jedan čas dnevno.

Iz TikTok-a navode da ovu opciju za korisnike koji nisu punoljetni uvode s ciljem ograničavanja vremena koje provode na mreži, kako ne bi pretjerivali. Platforma će novinu predstaviti u narednim sedmicama.

Zanimljivo je da će korisnici ovo ograničenje moći da isključe ili da sami postave svoje ograničenje, ukoliko to žele. Naime, kada onima koji imaju 18 ili manje godina istekne limit od sat vremena od njih će biti zatraženo da unesu šifru za aktiviranje dodatnog vremena.

Djeca mlađa od 13 godina takođe će imati ograničenje od 60 minuta zabave na TikToku dnevno, a njihovi roditelji ili staratelji moći će postaviti ili unijeti šifru kako bi im omogućili da budu na toj mreži dodatnih 30 minuta. Takođe, roditelji će moći da koriste opciju “Family Pairing” ukoliko budu željeli da postave drugačija vremenska ograničenja za određene dane u sedmici. Pored toga, roditelji će moći da uvedu i dodatna ograničenja, među kojima je isključenje obavještenja za djecu.

Podsjećamo, korisnicima mlađim od 15 godina trenutno ne stižu push obavještenja poslije 21 čas, a korisnicima starosti 16 i 17 godina poslije 22 časa. Pošto ljubitelji društvenih mreža često izgube pojam o vremenu, TikTok nudi podsjednik kada je vrijeme za odlazak na spavanje.