Procurile specifikacije smartfona Honor X7a

Kineski brend Honor, koji je u martu predstavio smartfon Honor X7, sada se sprema za lansiranje njegovog nasljednika, uređaja Honor X7a.

Mediji iz izvora bliskih kompaniji saznaju da bi novi telefon trebao imati 6,7-inčni HD+ LCD ekran, sa frekvencijom osvježavanja od 60 Hz.

Za razliku od prethodnika, kojeg je pokretao Qualcomm-ov procesor Snapdragon 680, Honor X7a imaće MediaTek-ov čipset Helio G37. Što se tiče memorije, očekuje se 4 GB RAM-a i 128 GB prostora za skladištenje podataka.

Prema informacijama koje cure iz kompanije, Honor X7a trebao bi na zadnjoj strani imati četvorostruki sistem kamera. Glavni senzor trebao bi biti od 50 MP, a pored njega su tu još i ultraširokougaona kamera od 5MP, makro kamera od 2 MP, kao i telefoto od 2MP. Selfi kamera trebala bi biti od 8 MP.

Honor X7a imaće operativni sistem Android 12, a biće lansiran u Midnight Black i Ocean Blue bojama, navode tipsteri. Baterija ovog telefona trebala bi biti od 5230 mAh, što je za 230 mAh nego kod telefona Honor X7. S druge strane, još uvijek nije poznato koja će biti brzina punjenja novog telefona, da li 22,5 W kao kod prethodnika, ili drugačija. Takođe, nije poznato ni kada će biti lansiran, niti koliko će koštati. Što se tiče tih informacija, moraćemo još malo pričekati.

Podsjećamo, uređaje Honor možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.