Lansiran Honor X40 GT

Honor X40 GT je stigao na tržište, a prvi utisci su da će jako obradovati gejmere tanjeg novčanika.

Naime, novi telefon kompanije Honor donosi jako dobre performanse po pristupačnoj cijeni. Pokreće ga prošlogodišnji Qualcomm-ov čipset Snapdragon 888, koji je i dalje bolji od mnogih današnjih procesora srednjeg ranga.

Honor X40 GT ima i dodatne funkcije hlađenja koje omogućavaju dugo igranje igrica. Čak i fizički izgled odaje da je riječ o gejming telefonu. Na zadnjoj strani nalazi se prugasti uzorak, a posebno su upečatljive zelene linije duž telefona, ali i oko sistema kamera.

Što se tiče specifikacija, telefon dolazi sa 6,81-inčnim IPS LCD ekranom, rezolucije 1080p, sa brzinom osvježavanja od 144Hz. Na prednjoj strani nalazi se selfi kamera od 16 MP, a na zadnjoj glavna od 50 MP, kao i dva senzora od 2 MP za mjerenje dubine i snimanje makro fotografija.

Baterija je od 4.800 mAh, a može se brzo puniti uz žičano punjenje od 66 W. Što se tiče memorije, dolazi sa 8 do 12 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu. Isporučuje se sa Androidom 12, preko kojeg je presvučen Honorov Magic UI 6.1.

Sa početnom cijenom do oko 290 dolara, Honor X40 GT je jedan od najpristupačnijih gejmerskih telefona na tržištu. Dolazi u tri boje –  Racing Black, Black i Silver.

Podsjećamo, Honor-ove telefone možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije m:tel.