ZTE Nubia Pad 3D premijerno na MWC-u

ZTE će na MWC-u demonstrirati 5G tehnologije i predstaviti svoje najnovije mobilne uređaje.

Kompanija je na društvenim mrežama objavila da će predstaviti tablet pod nazivom Nubia Pad 3D, koji će nuditi 3D efekte, ali bez potrebe za korištenjem posebnih VR naočara.

Događaj je zakazan za 28. februar u 15 časova po lokalnom vremenu (CET), a ZTE će predstaviti uređaj na svom štandu u Hali 3 Fira Gran Via u Barseloni.

Prema objavi na Veibo-u, to će biti prvi put na svijetu da je predstavljena AI tehnologija pomoću koje gledalac vidi sliku u sve tri dimenzije.

Prema onome što znamo, ova tehnologija će funkcionisati tako što će motor pratiti oči i simulirati 3D efekat bez potrebe za naočarima ili nekom drugom, posebnom paralaksnom barijerom (naziv za uređaj postavljen ispred izvora slike, kao što je ekran, kako bi mu se omogućilo da prikaže stereoskopsku ili multiskopsku sliku bez potrebe da gledalac nosi 3D naočare).

ZTE tablet će imati USB-C port, dvije prednje kamere u tankom okviru i ono što se čini kao veliki senzor između senzora kamera, vjerovatno potreban za implementaciju 3D efekata.

MWC 2023 u Barseloni (Mobile World Congress) okuplja najnovije inovacije i najsavremeniju tehnologiju iz više od 1.900 vodećih kompanija iz oblasti mobilnih tehnologija.