ZTE Blade V40s dolazi sa Unisoc T618 čipsetom

ZTE Blade V40s, novi član ZTE Blade porodice, je lansiran.

Radi se o uređaju srednjeg ranga, koji pokreće procesor Unisoc T618 i koji dolazi sa operativnim sistemom Android 12.

ZTE Blade V40s posjeduje 6,67 inčni FHD+ AMOLED ekran, sa omjerom širine i visine 20:9, koji podržava 100% DCI-P3 palete boja, što je jedna od njegovih prednosti.

Na prednjoj strani nalazi se selfi kamera od 8 MP,  dok se na zadnjoj strani nalaze dva velika izreza za kameru, jedan u kojem je smještena glavna od 50 MP, i drugi u kojem su makro kamera od 5 MP i senzor dubine od 2 MP.

Što se tiče memorije, ovaj uređaj kineske kompanije dolazi sa 6GB RAM-a i 128GB prostora za skladištenje podataka. Dobra stvar je da se memorija može proširiti pomoću microSD kartice. Ovaj elegantni telefon, debljine 7,6 milimetara i težine 184 grama, posjeduje bateriju od 4500mAh, što je, takođe, vrlo pohvalno.

ZTE Blade V40s stiže u crnoj i plavoj boji, a košta oko 172 evra. S obzirom na karakteristike, cijena je sasvim prihvatljiva.

Jedan od aduta ovog uređaja je i njegov dizajn, zahvaljujući kojem izgleda vrlo moćno i “skupo”, pa je dobar izbor za one kojima je važan fizički izgled telefona, a koji ne žele za njega da izdvoje veliku sumu novca.