ZTE Axon stiže sa novom kamerom ispod ekrana

ZTE Axon 40 svoj zvanični debi će imati 9. maja, a već sada se zna da će nastaviti stazama kojima su koračali njegovi prethodnici koji su donijeli tehnologiju kamere ispod ekrana.

Ova tehnologija predstavljena je krajem 2020. godine, modelom ZTE Axon 20 5G. ZTE je uspio da ostvari full view efekat displeja, a da je pri tome zadrži isti nivo performansi prednje kamere.

Za to je zaslužna primjena specijalnog materijala sa visokim eufotičnim stopama, ostvarena preko novog organskog i neorganskog filma koji poboljšava dovođenje svjetla u prednju kameru.

Čip sa dvostrukom kontrolom i jedinstveni drajveri rješavaju probleme sa sinhronizacijom boja, a ZTE je kreirao mehanizam za optimizaciju piksela kako bi se formirala konstantnost displeja.

Prema podacima koji su se pojavili, gustina ekrana preko kamere ne razlikuje se od ostatka panela i sada je potvrđeno da će ona dostići 400 ppi. Kamera ispod ekrana će ponovo biti ključna karakteristika. Takođe, panel će imati rezoluciju od 1440p.

Telefon pod nazivom A2023H je sertifikovan na TENAA prije više od mjesec dana, a iza ove šifre bi trebalo da se krije Axon 40 Pro, s obzirom na njegov vrhunski CPU sa frekvencijom od 3 GHz, što je najvjerovatnije podržano Snapdragon 8 Gen 1 čipsetom.

Ipak, do zvaničnog lansiranja moraćemo da se strpimo za više zvaničnih podataka o ovom uređaju.