Zoom uvodi avatare sa ljudskim likom koji će zamijeniti slike učesnika sastanka

Zoom je najavio da će omogućiti korisnicima da u video sastancima koriste prilagođene avatare umjesto svoje direktne pojave.

Učesnici Zoom sastanaka mogu ih koristiti, recimo, dok jedu ili rade nešto drugo, a učestvuju na sastanku.

Do sada su ovakvu mogućnost već uveli Apple i Meta sa avatarima koji oponašaju izraze ljudi i pokrete lica. Zoom je ranije predstavio opciju korištenja avatara sa životinjskim likovima.

Nova opcija za sada je dostupna samo u beta testing verziji i traži da platite nalog da biste je koristili. Dok verzija bude napredovala biće uvedene nove crte lica, vrste frizura i opcije prilagođavanja.

Zoom je osim avatara uveo i neke nove funkcionalnosti kako bi olakšao sastanka korisnicima. Novi šabloni će se moći koristiti kao prečice za pojedine sastanke, a svaki korisnik može kreirati svoje šablone ili koristiti već gotova podešavanja.

Neke od opcija su jedna za velike sastanke, seminare (rigoroznije postavke kontrole publike), mogućnost automatizovanih titlova, automatski snimljenog sadržaja kao i K-12 opcija (ankete i kvizovi).

Zoom će uvesti i stilizovane poruke i reakcije na komunikaciju. Engadget navodi da će opcije za poruke ličiti na Slack ili Facebook Messenger ili iMessage.Biće omogućeni pitanje i odgovori na sastancima, a komunikaciju će regulisati administrator sastanaka koji može ograničavati grupna pitanja na jedno područje, određivati da li će učesnici vidjeti pitanja i odgovore, a sve će mu se prikazivati na iskačućim prozorima.