Zenica Summer Fest

m:tel je prijatelj Međunarodne kulturno-zabavne manifestacije Zenica Summer Fest, koja ove godine traje od 4. do 14. avgusta.

Ovogodišnje izdanje Festa donosi vrhunski program, najbogatiji i najsadržajniji do sad.

Kada je riječ o muzičkim događajima, Van Gogh, Rock k'o fol, ali i bh. muzički bendovi „Gruver“, „Gnjev anđela“ i „Fjužna pruga“ u okviru zeničke motorijade koja je integralni dio programa Zenica Summer Fest-a, tu su da upotpune doživljaj ljeta u Zenici. Spisak muzičkih izvođača ove godine je zaista bogat i dugačak, pa su tu i Nikola Rokvić, Peđa Jovanović, Džejla Ramović, Ermin Redžić Bubi, Denial Ahmetović, Laka & Mirela, Nihad Fetić Hakala, Kenan Dervišević, Antonija Čerkez, Zlatan Karić, Hanad Džehverović.

Pored navedenog, na programu su i sjajni sadržaji za najmlađe – Šetnica osmijeha, Puzijada beba i Dan dječije radosti, odnosno muzički sadržaji za djecu.

Naravno, već tradicionalno, u okviru Zenica Summer Fest-a se održana je i Noć rock’n’rolla na Vranduku, što je, svakako, jedan od atraktivnijih događaja, posebno zbog fascinantne lokacije i mjesta održavanja.

Prvi put, na jednom mjestu, realizovan je i zajednički program pod nazivom „Dan tradicije BiH“ koju izvode tri nacionalna društva – „Prosvjeta“, „Preporod“ i „Napredak“.