Zašto su kamere Huawei Mate 40 Pro telefona toliko sjajne

Kamere na Huawei Mate 40 Pro telefonu, kao i na čitavoj toj seriji, razultat su saradnje sa kompanijom Leica, što je osnovni razlog zašto su toliko sjajne.

Sistem zadnjih kamera smješten je u Space Ring dizajn, što sam dizajn telefona čini još unikatnijim.

Kada je riječ o senzorima, Mate 40 Pro posjeduje tri kamere – Super Sensing Wide  od 50MP, Ultra Wide Cine od 20MP, kao i telefoto od 12MP koja podržava 5x optički zum, 10x hibridni zum i 50x digitalni zum. Četvrto sočivo predstavlja laserski senzor koji je zaslužan za precizan i brz fokus na fotografijama i video snimcima.

Iako je fotografija jedan od glavnih načina na koji bilježimo trenutke i od njih stvaramo uspomene, moderna era omogućila nam je da pored njih specijalne trenutke ovjekovječimo i video snimcima. Ovaj smartfon je bez premca kada je riječ o kinematografskoj videografiji.

Uz Super Steady Shot – opciju za stabilizaciju slike, pravljenje visokokvalitetnih snimaka je jednostavnije nego ikada do sada. XD Fusion HDR Video osigurava uravnoteženu ekspoziciju, čak i pri snimanju sa ekstremnim kontrastom osvjetljenja.

Tracking Shot opcija je dodatno unapređena, pa tako uz AI fokus pametno prepoznaje subjekat na video snimku i “prati ga” tokom kretanja. Story Creator opcija omogućava korištenje pravih kinematografskih efekata, uključujući pozadinsku muziku i filtere.

Sistem prednjih kamera čine 3D ToF i glavni objektiv od 13MP. Pametna Ultra Vision Selfie kamera integriše prednji senzor sa unapređenim širokim uglom i senzorom za gestove. Pored toga što vam omogućava da pravite selfije visokog kvaliteta, kamera pametno prepoznaje broj ljudi u kadru, pa ukoliko se ispred nje nalazi više od tri osobe, odgovarajući režim širokog ugla se automatski aktivira.