Zašto je iPhone 13 sjajan izbor telefona

Najnoviji Apple uređjaj, model iPhone 13, sa nestrpljenjem se iščekivao, a sada je dostupan svim korisnicima u sklopu m:tel ponude. 

Uređaj je dizajniran za sve one kojima su važni detalji. Poboljšanja su znatna u odnosu na prethodni model, ali nisu na prvu uočljiva. Najvažniji napredak ogleda se na kameri, bateriji, dok se model 13 Pro ističe i po brzini osvježavanja. 

Iz kompanije Apple ističu da poboljšanja baterije proizlaze iz niza ažuriranja, uključujući rad novog procesora A15 Bionic. Naglašavaju i da baterija novog uređaja traje dva i po sata duže od prethodnika. 

Oni koji telefon kupuju zbog dobre kamere, neće zasigurno pogriješiti sa iPhone 13. On poboljšava jasnoću i optičku stabilizaciju fotografija koja je ranije bila dostupna samo na Apple-ovim Pro Max telefonima. Takođe, implementiran je napredni sistem sa dvije kamere koji je naročito reprezentativan pri slabijem osvjetljenju. Zanimljivija nadogradnja je dodavanje autofokusa toj kameri, što mu omogućava da uhvati makro fotografiju.

Kamera kod 13 Pro modela je posebno otkriće, zahvaljujući super inteligentnom softveru za nove tehnike snimanja. Moći ćete da kreirate i uređujete profesinalne fotografije i vedeo-zapise dok ste u pokretu, a da i dalje imate jasnu sliku.

Sve informacije o cijenama uređaja i m:tel tarifama možete pronaći na www.mtel.ba ili na bilo kojem m:tel prodajnom mjestu širom BiH.