Zašto je dobro biti m:stipendista

I ovaj novembar u m:tel-u označen je podrškom studentima i obrazovanju!

Mnogobrojnim cjelogodišnjim aktivnostima, kompanija m:tel pruža važnu podršku obrazovnim ustanovama, odnosno učenicima i studentima kako osnovnih i srednjih škola, tako i fakulteta.

Tradicionalno, novembar je mjesec u kojem se realizuje konkurs za nove m:stipendiste – studente elektrotehničkih fakulteta iz Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Tuzle, kao i PMF-a u Banjaluci. Pored toga, u ovom mjesecu organizuje se i sprovodi i dvonedjeljna praksa za studente koji nisu m:stipendisti.

Zašto je dobro biti m:stipendista i obaviti praksu u ovoj kompaniji? Biti stipendista kompanije m:tel, osim finansijske podrške u vidu mjesečne stipendije, prestižna je titula koja omogućava studentima pristup najmodernijim svjetskim tehnologijama putem prakse, te na kraju i mogućnost zaposlenja u kompaniji lideru u oblasti telekomunikacija u BiH. Boravak u Banjaluci na stručnoj praksi u periodu do mjesec dana za m:stipendiste koji su iz drugih gradova, podrazumijeva i plaćen smještaj tokom obavljanja prakse.

Svakako, profesionalno usavršavanje mladih budućih inženjera elektrotehnike i informacionih tehnologija još dok su na fakultetu, predstavlja neprocjenjivo iskustvo za njihov budući razvojni put u struci. Takođe, mentorstvo stručnog kadra kompanije m:tel, koji nesebično dijele svoje znanje i umijeća iz različitih polja od interesa za studente, privilegija je koju ovi studenti mogu iskoristiti za razvoj svojih ličnih interesovanja u oblasti kojom se bave.

Podsjećamo da je rok za podnošenje prijava na konkurs za m:stipendiste 14. generacije otvoren do 15. decembra 2023. godine. Više detalja i informacija o m:stipendijama studenti mogu pronaći na sajtu www.mtel.ba/Stipendije, a za dodatna pitanja tu je i e-mail adresa: stipendija@mtel.ba.