Zašto film sa Džulijom Roberts i Hjuom Grantom osvaja nove generacije gledalaca?

Nakon više od dvadeset godina kako je snimljen, film “Ja u ljubav vjerujem” ili originalno “Notting Hill” je i dalje jedna od najomiljenijih romantičnih komedija za starije, ali i za mlađe gledaoce.

Film koji je postigao ogroman uspjeh i osvojio srca miliona je britanski film sa najvećom zaradom svih vremena i za sve ove godine nije zaboravljen. “Ja u ljubav vjerujem” kombinuje sve što klasična romantična komedija ima i treba: zvjezdanu glumačku ekipu, prirodnu i zanimljivu priču nastalu na “slatkom susretu”, živopisne uloge, šale za pamćenje i savršen veliki gest za kraj.

U vremenu u kojem se prednost daje nekim drugim žanrovima, gledaoci će se uvijek će vraćati ovoj obrnutoj verziji pepeljuge u kojoj nema zlih junaka niti ružnih stvari i u kojoj se priča fokusira na optimizam, humanost i jednostavno na ljubav.

Privlačnost priče je u jednostavnom pitanju – može li se filmska zvijezda zaljubiti u običnog čovjeka? Odgovor je da prava ljubav uvijek pobjeđuje, što je klasična, ali iskrena poruka ove romantične komedije nakon koje ćete se uvijek osjećati bolje.

O dugovječnoj popularnosti filma govori činjenica da njegovi obožavaoci kao i ljubavni parovi i danas posjećuju knjižaru u Londonu, mjesto fatalnog susreta, a takođe se zaustavljaju i stvaraju red ispred čuvenih plavih vrata kuće u kojoj je glavni junak živio u filmu.

Film možete pogledati na kanalu Superstar TV, (pozicija broj 6 u osnovnom m:tel IPTV paketu) u srijedu 21. juna u terminu od 15.05 časova, ili ga nakon toga pokrenite sa opcijom Gledaj propušteno.

U ciklusu filmova sa Džulijom Roberts, na kanalu Superstar TV u toku ove sedmice možete pogledati nekoliko sjajnih naslova: “Zgodna mlada”, “Picerija Mistik”, “Svadba mog najboljeg druga”, “Jedi, moli, voli” i naravno, “Ja u ljubav vjerujem”.