Zamijenite svoju m:tel SIM karticu za 1KM+PDV.


Zamijenite 3G SIM karticu za novu 4G USIM karticu po promotivnoj cijeni od 1KM+PDV u svim našim prodajnim mjestima u BiH. Proces zamjene je jednostavan i traje nekoliko minuta. Promotivna ponuda traje od od 03.07. do 31.07.2023.god.

Zašto je to važno? Najprije, zbog brzine mobilnog interneta koju ćete na ovaj način unaprijediti. A, svakako, ukoliko planirate put u inostranstvo, treba da znate da sve više telekom kompanija u zapadnoj Evropi i svijetu ukida 3G mobilne mreže i podršku za 3G mrežni standard za prenos podataka. To, praktično, znači da je u tim zemljama korišćenje mobilnog interneta moguće samo u 4G mreži.

Primjera radi, 3G mreže više nisu u funkciji u Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Češkoj Republici, Irskoj, Velikoj Britaniji itd, u Vodafone mreži. U Sloveniji, 3G nije više dostupan u Telekom Slovenie mreži. Svakako, i u ostalim mrežama i zemljama Evrope i svijeta, planirano je potpuno ukidanje ove mreže u narednom periodu.

Kada zamijenite SIM karticu, učinili ste prvi korak za roming komunikaciju bez problema kada ste u inostranstvu. Drugi korak je da izaberete siguran i povoljan način da budete uvijek online. m:tel vam zato nudi dodatne tarifne opcije za internet u romingu, a za zemlje poput Italije, Slovenije, Turske, Grčke, Mađarske, Švajcarske, Austrije, Njemačke, Španije, Portugala, ali i dodatni mobilni internet za Srbiju i Crnu Goru.

S ovim tarifnim opcijama i 4G SIM karticom, putujte potpuno rasterećeni traženja WiFi mreža ili gašenja prenosa podataka. Većina ovih tarifnih opcija koje m:tel nudi traju 10 dana, po cijeni od 10 KM za 1GB ili 2GB mobilnog interneta u zavisnosti od zemlje.

Aktivacija roming tarifnih opcija je jednostavna, putem aplikacija m:go ili Moj m:tel, sajta www.mtel.ba ili putem USSD menija *100# – sekcija mobilni internet – roming opcije. Nakon toga, sistem će poslati SMS sa detaljnim informacijama o trajanju opcije, ali i naznačenim operaterima, odnosno mrežama  u kojima će ova tarifna opcija funkcionisati i to je sve.

Primjera radi, ukoliko planirate ljetovanje u Grčkoj, aktivirajte Net roming Grčka opciju za 10 KM, i dobijate 2GB mobilnog interneta u mrežama T-Mobile i Vodafone, a koji traje 10 dana od dana aktivacije.

Važna napomena za sve koji putuju u inostranstvo jeste i to da ukoliko želite rominga pozvati m:tel i informisati se o bilo kojem pitanju u vezi sa romingom, pozovite broj +387 66 10 10 10. Tarifiranje ovog poziva je obračunavaće se u skladu sa važećim cjenovnikom za konkretnu zemlji i operatera.

Više informacija pronađite na www.mtel.ba ili na broj telefona 0800 50 000.