Zamijenite stare 3G SIM kartice za nove 4G USIM

Posebnom akcijom kompanija m:tel svojim korisnicima nudi mogućnost zamjene starih kartica za nove

Ukoliko ovih dana dobijete m:tel poruku da u određenom prodajnom mjestu zamijenite SIM karticu za novu, to znači da u svom telefonu još uvijek posjedujete staru 3G karticu koja vam ne može pružiti sve ono što može nova 4G USIM kartica u kombinaciji sa vašim modernim telefonima.

Nove 4G kartice pružaju znatno brže brzine prenosa podataka u odnosu na 2G/3G mreže, stabilniju vezu i podršku za napredne funkcije kao što su HD i VoLTE prenos govora te brza preuzimanja/otprema podataka.

Aplikacije i usluge koje koriste internet često zahtijevaju brze veze kako bi pružile optimalno iskustvo. Sa 2G/3G SIM karticom, mogli biste doživjeti sporo učitavanje stranica, sporu reprodukciju videa i slične poteškoće, bez obzira što imate 4G mobilni telefon.

S obzirom na to da se mreže brzo razvijaju, operateri mobilnih mreža su već počeli postepeno prestajati podržavati 3G mreže kako bi oslobodili resurse za 4G i 5G mreže, odnosno brže i modernije tehnologije. Nastavkom korišćenja 2G/3G SIM kartica može postati teže ili čak nemoguće pristupiti mobilnoj mreži. Odnedavno u pojedinim evropskim državama nije moguće koristiti 3G mrežu u romingu, a korisnicima je ostala samo mogućnost korišćenja 2G/EDGE mreže. To su posebno primijetili korisnici koji nisu zamijenili svoje SIM kartice za nove 4G/USIM kartice. Slična situacija će se u narednih nekoliko godina desiti i na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Pored toga, nove SIM kartice i tehnologije pružaju bolje sigurnosne mehanizme koji štite vaše podatke i uređaj od potencijalnih napada ili neovlaštenog pristupa.

Pored svega nabrojanog kada dobijete poruku i vaš jedinstveni kod imate mogućnost kupovine 100 GB mobilnog neta po cijeni od 5,85 KM u trajanju od 7 dana, a uz to dobijete novu 4G karticu kako biste u potpunosti mogli iskjoristiti sve prednosti 4G mreže