Za put se spremi i roming opcije pokreni

Da li planirate putovanje tokom predstojećih praznika?

Ne zaboravite da osim kofera spakujete i mobilni internet za bezbrižnu komunikaciju u inostranstvu!

Kako bi svojim korisnicima olakšala odlazak na put i boravak u inostranstvu, kompanija m:tel u svojoj ponudi ima čak 19 roming paketa za različite zemlje, s različitim brojem dana i količinom mobilnog interneta. Tako da, ukoliko planirate odlazak u inostranstvo, jednostavno izaberite paket koji vam odgovara, i aktivirajte ga brzo i lako putem sajta mtel.ba, aplikacija m:go ili Moj m:tel, pozivom *100# ili SMS-om.

Izbor zemalja i mrežnih operatera u koje možete da ponesete svoj mobilni internet putem kupljenih roming tarifnih opcija je velik – Amerika, Kina, Tanzanija, Egipat, Hrvatska, Slovenija, Italija, Turska, Švajcarska, Češka, Slovačka, Poljska, Rumunija, Španija, Portugal, Austrija, Njemačka, Grčka, Mađarska… Tu su i zemlje Zapadnog Balkana, ako vam je potreban dodatni internet pored onog koji imate uključen u svoj mjesečni bonus.

Prije nego što krenete na put, osim podešavanja svog mobilnog uređaja, provjerite i to da li je vaša SIM kartica 4G, budući da u mnogim zemljama 3G kartice, odnosno mreže 3G generacije nisu više u funkciji. Vaše stare 3G kartice možete lako zamijeniti u bilo kojem m:tel prodajnom mjestu.

Sve informacije o roming opcijama možete pronaći na www.mtel.ba, ili ih dobiti pozivom na broj 0800 50 000. Ne zaboravite, ukoliko zovete iz inostranstva, broj korisničke službe je  +387 66 10 10 10, a tarifiranje ovog poziva obračunavaće se u skladu sa važećim cjenovnikom za konkretnu zemlju i operatera.