Za ChatGPT vam više ne treba nalog

Svake sedmice više od 100 miliona ljudi u 185 zemalja koristi ChatGPT, a kompanija sada omogućava korištenje chatbota bez obaveze otvaranja naloga, nadajući se da će tako privući još veći broj korisnika.

Mogućnost korištenja ChatGPT-a bez naloga postepeno se širi, iako u početku neće biti dostupna svima, ali će se vremenom situacija promijeniti.

Podrazumijevano, OpenAI koristi korisničke upite kako bi unaprijedio svoje modele za sve korisnike, ali korisnici koji žele zadržati privatnost svojih interakcija s chatbotom to mogu postići putem postavki, čak i bez otvaranja naloga.

Kreiranje naloga omogućava korisnicima pohranu i pregled istorije chata, dijeljenje razgovora te pristup dodatnim funkcijama poput glasovnih konverzacija i prilagođenih instrukcija.

OpenAI takođe uvodi “dodatne bezbjednosne mjere” poput blokiranja upita kako bi osigurao sigurnost sadržaja.

Osim toga, OpenAI kontinuirano radi na poboljšanju korisničkog iskustva i proširenju funkcionalnosti chatbota. U planu je dodavanje novih opcija prilagođavanja razgovora, kao i integracija sa dodatnim platformama radi veće dostupnosti.

Takođe, kompanija aktivno radi na unapređenju bezbjednosnih mjera kako bi osigurala zaštitu privatnosti i sigurnost korisnika tokom interakcije s ChatGPT-om.