YouTube uvodi nove opcije za kvalitet prikaza videa

Nova opcija za sada je dostupna samo za pojedine korisnike YouTube Premium servisa.

Opcija za regulisanje kvaliteta prikazivanja videa u okviru padajućeg menija na YouTube-u pojavila se kod određenog broja korisnika.

Do sada je u ovom meniju bila dostupna opcija za prikaz od 1080p, a novi dodatak je 1080p Premium, koja bi, prema opisu, trebalo da ponudi poboljšan bitrate prikaza.

To objašnjava i napomena “Enhanced bitrate“, što bi značilo da je pretplatnicima omogućeno gledanje FullHD (1080p) video sadržaja, ali sa većim kvalitetom.

Prve informacije o tome objavljene su na Reddit-u, a ubrzo je potvrđeno da je riječ o eksperimentu.

Iz YouTube-a je potvrđeno da se nova opcija za prikaz videa u većem kvalitetu testira i da je dostupna na YouTube Premium-u, ali manjem broju pretplatnika.

The Verge piše da 1080p Premium prikaz donosi bolji bitrate od standardnog prikaza, sa više informacija po pikselu i sveukupno, što je bio i cilj.

Međutim, iako se zvanično testira, i dalje postoji mogućnost da YouTube ne odobri i ne uvede novu opciju za sve korisnike na YouTube Premium-u.

Podsjećamo, Premium servis na YouTube-u pojedinačni korisnici plaćaju 12 dolara mjesečno, a 23 dolara košta pretplata za porodicu.

YouTube posljednjih mjeseci skoro stalno donosi nove opcije. U januaru je najavljeno da platforma preispituje pristup sadržaju u kojem ima psovki.