Youtube testira online igre

YouTube testira novi alat pod nazivom “Playables”, koji korisnicima omogućava pristup online igrama direktno na platformi.

Time YouTube proširuje svoj doseg na industriju igara. Kako navode The Wall Street Journal i Engadget, zaposleni u Youtube-u su pozvani da testiraju ovu funkciju. Igrama se može pristupiti putem web pretraživača na web stranici YouTube ili putem YouTube aplikacije na Android i iOS uređajima.

Još uvijek nije poznato koliko igara je dostupno za testiranje, ali jeste da je jedna od njih Stack Bounce.

Vijest da YouTube uvodi i ovaj vid zabave za korisnike izazvala je pozitivne reakcije. Ona bi ljubiteljima ove platforme mogla pružiti novi oblik zabave, a kreatorima sadržaja otvoriti nove mogućnosti. Takođe, YouTube je najavio novi alat za presnimavanje vođen vještačkom inteligencijom (AI), koji će olaškati prevođenje, odnosno sinhronizaciju na različite jezike.

Ovaj alat nazvan Aloud koristi AI za transkripciju videozapisa, omogućujući kreatorima da uređuju prevode po potrebi i približe svoje sadržaje široj publici.

Sve te novine pokazuju da platforma ulaže velike napore da poboljša korisničko iskustvo i kreatorima pruži inovativne alate. Iako je obje nove funkcije trenutno mogu da testiraju samo zaposleni, njihova pozitivna iskustva mogu ove alate ponuditi široj publici.