YouTube predstavio nove zanimljive alate

YouTube ne prestaje da iznenađuje svoje brojne korisnike. Ovog puta nudi im mogućnost isijecanja i remiksovanja omiljenih spotova.

Objavili su i smjernice kako da omiljene spotove remiksujete i pretvorite u Shortse.

Krajem prošle godine platforma je uvela nove načine za pokazivanje kreativnosti u vezi sa Shorts videima, a sada obogaćuju te mogućnosti, otključavajući još više načina za povezivanje i izražavanje kreativnost uz omiljenu muziku sa YouTube-a.

Evo koji alati su u pitanju i kako da ih koristite: Direktno iz spota na YouTube-u dodirnite opciju “Remix” za odabir jedne od četiri opcije za remiks: Sound, Green Screen, Cut i Collab.

“Odaberite jednu ili ih sve isprobajte u različitim Shortsima – kreativne mogućnosti su beskrajne”, poručuju iz kompanije.

Dakle, moguće je odabrati samo jedan od četiri ponuđena alata za jedan Short. Sound isijeca samo zvuk i omogućava korisniku da ga koristi ko muzičku podlogu za svoj YouTube Short.

Green Screen vam omogućava da video upotrijebite kao pozadinu za svoj Short, uz koji možete snimiti svoju reakciju na pjesmu ili bilo šta što time želite da poručite.

Cut vam pruža mogućnost da isiječete omiljeni kratki djelić snimka, dug samo pet sekundi, i  ugradite ga u Short.

Alat Collab poslužiće vam ako poželite da izvedete i snimite koreografiju poput one koju ima vaš omiljeni muzičar i postavite je uz originalni sadržaj. Dakle, Collab kreira side-by-side video, što može biti vrlo zanimljivo.