YouTube donosi novi ambijentalni režim

YouTube donosi inovaciju koja će promijeniti iskustvo gledanja videa na Android telefonima – Ambijentalni režim.

Ova funkcija omogućava da se crne trake oko videa zamijene bojama koje se stapaju sa YouTube interfejsom, pružajući korisnicima potpuno imerzivno iskustvo gledanja. Ova promjena nije samo estetska, već ima i potencijal da unaprijedi percepciju i doživljaj sadržaja.

Ambijentalni režim već postoji, ali je sada unaprijeđen i omogućava da boje iz videa preplave čitav ekran, kako u uspravnom, tako i u pejzažnom režimu gledanja. Ranije, ova funkcija je radila samo u uspravnom položaju, dodajući boju u gornjem dijelu ekrana, ali kada biste prešli u pejzažni režim, efekat bi nestao.

Sada, sa najnovijim ažuriranjem YouTube aplikacije, ovaj efekat će biti prisutan i u pejzažnom režimu, proširujući boje sa strane videa. Ambijentalni režim dodaje novu dimenziju gledanju videa na mobilnim uređajima, čineći iskustvo još uzbudljivijim i upečatljivijim. Ovaj koncept je sličan funkciji Ambilight na Philips televizorima, gdje svjetlo oko televizora odgovara bojama i svjetlinom ekrana.

Osnovna ideja ovog režima je da unapredi iskustvo gledanja videa tako što će boje i svjetlo iz videa dopuniti sadržaj koji se prikazuje. Ova funkcija je već dostupna korisnicima Android i iOS uređaja. Ako želite isključiti Ambijentalni režim, možete to učiniti putem postavki u YouTube aplikaciji.