XRAI Glass aplikacija prevodi govor i pretvara ga u titlove

XRAI Glass je aplikacija koja prevodi razgovor i prikazuje titlove na pametnim naočarima, a sada je konačno dostupna i na Google Play prodavnici i na globalnom tržištu.

Aplikacija pomoću vještačke inteligencije pretvara govor u titlove u realnom vremenu i može istovremeno prevoditi različite jezike. XRAI Glass se koristi u kombinaciji sa Nreal pametnim naočarima, a tokom razgovora u stvarnom životu AI prevodi riječi u realnom vremenu i dodaje titlove na mali ekran naočara. Aplikacija je kreirana prvenstveno za one ljude koji su izgubili sluh.

Sposobna je da prevede govor na devet svjetskih jezika: engleski, mandarinski (kineski), japanski, španski, francuski, portugalski, njemački i italijanski.

Naočare se povežu sa pametnim telefonom, a tekst se prikazuje na malom ekranu. U kompaniji koja stoji iza aplikacije kažu da ona omogućava da se razgovor ponovi, ako je to potrebno, a razgovori koji su ranije vođeni mogu se reprodukovati kako bi se provjerili detalji.

Probna verzija lansirana je ranije ove godine, a sada je XRAI Glass konačno u Google Play Store-u. Stiv Kramp, predsjednik organizacije Deaf Kidz vjeruje da će aplikacija toliko pomoći ljudima koji su izgubili sluh da će se vrijeme moći dijeliti da ono prije XRAI i poslije XRAI aplikacije, kao reference kvaliteta života.