Xiaomi u maju predstavlja 12 Ultra model

Xiaomi 12 Ultra, nasljednik flagship mobilnog telefona Xiaomi 11 Ultra, stiže u maju.

Sudeći prema ranijoj praksi ove kineske kompanije, Xiaomi 12 Ultra prvo bi trebalo da se pojavi na kineskom tržištu, a nakon toga i u ostatku svijeta.

Iako još nema zvaničnih informacija, šuška se da će ovaj model pokretati najnoviji Qualcomm-ov procesor Snapdragon 8 Gen 1+, a koristiće QHD OLED ekran frekvencije osvježavanja od 120Hz. Još nisu poznate sve prednosti pomenutog procesora, jer ni on još nije predstavljen, ali stručnjaci pretpostavljaju da se može očekivati čip sa nešto višim taktom procesorskih jezgri.

Što se tiče kamera novog Xiaomi modela, renderi na zadnjoj strani uređaja prikazuju veliki kružni sistem kamera koji bi trebalo da se sastoji od glavnog senzora, ultraširokougaone kamere i dva periskopska sočiva. Prednja kamera se na fotografijama ne vidi, pa se pretpostavlja da bi mogla biti nevidljiva, odnosno postavljena ispod ekrana.

Očekuje se da će kamere biti razvijene u partnerstvu sa čuvenim proizvođačem fotoaparata Leica, što dodatno garantuje kvalitet. Xiaomi 12 Ultra bi trebalo da ima bateriju kapaciteta 4.900 mAh, uz podršku za brzo punjenje od 120 W.

S obzirom na to da je i Xiaomi 11 Ultra sjajan flagship telefon, očekuje se da će i njegov nasljednik moći da impresionira i najzahtjevnije korisnike.