Xiaomi sprema telefon s kamerom od 192 MP

Samsung je najavio  da će lansirati smartfon sa kamerom od 200 MP, ali postoji vjerovatnoća da će Xiaomi biti prvi koji će  da realizuje nešto slično.

Senzor će imati rezoluciju od 192 MP, a podržavaće i spajanje 16 piksela u jedan. To bi značilo da će raditi na 12 MP izlazne rezolucije. Takođe, ovaj senzor bi trebalo da podrži isvorni 4K zum. 

S obzirom na to da će to zahtjevati mnogo snage, telefon će podržavati SM8450, nasljednik Snapdragona 888, poznatiji i kao Snapdragon 895.  Ovaj čip će biti napravljen u procesu od 4nm i imaće sljedeću generaciju Krio 780 CPU jezgra (zasnovanu na novoj ARMv9 arhitekturi), novi Adreno 730 GPU i novi X65 5G modem. 

Što se tiče ekrana, imaće visoko zakrivljene uglove i jednu kameru. 

Za sada nije poznato kojoj Xiaomi seriji će telefon pripradati. Prvi telefon od 108 MP bio je eksperimentalni Mi Mix Alpha. Nakon toga je došao Mi CC9 Pro, koji je gobalno predstavljen kao Note 10 (Pro). Oni su imali čipsete Snapdragon serije 700 srednjeg ranga, a ne vodeći čip.

Ipak, ovaj telefon neće ubrzo izaći. Postoji mogućnost da ćemo vidjeti predstavljanje krajem decembra i početkom januara.