Xiaomi se priprema za lansiranje Redmi K50 serije

Xiaomi se priprema za lansiranje Redmi K50 serije.

Novi modeli stižu tokom februara, donoseći mješavinu vrhunskih Snapdragon i Dimensiti čipseta – ali ne u isto vrijeme.

Još uvijek nije zvanično potvrđeno koji će modeli dobiti koje čipove, ali jeste da stižu ukupno četiri telefona – Redmi K50, K50 Pro, K50 Pro+ i K50 Gaming.

Trenutno je izvijesno da će dva Pro modela pokretati Qualcomm-ovi procesori – Snapdragon 870 za obični Pro, a Snapdragon 8 Gen 1 za Redmi K50 Pro+.

Druga dva modela će dobiti MediaTek čipsete, dok Redmi K50 Gaming ima Dimensiti 9000 čip, koji je pokazao neke impresivne benchmark rezultate.

Mimo procesora, serija će doći sa MIUI 13, opcijom za punjenje od 50 W za osnovni model i 120 W za profesionalce koji takođe mogu uživati u kameri od 108 MP i periskop senzoru.

Gaming model će vjerovatno će biti objavljen kao sljedeći Poco F3 GT u nekim regionima (Xiaomi takođe obećava najbolji haptički motor do sada). Otuda i pretpostavka da će ovaj uređaj u Evropu stići pod nekim drugim imenom, a najvjerojatnije će to biti Poco F4.

Poznato je i da će Gaming Edition imati 6,67-inčni ekran, zakrivljeni OLED s Full HD+ rezolucijom i Gorilla Glass Victus zaštitom.

Takođe, znamo i da će baterija Redmi K50 Pro imati kapacitet od 4.700 mAh, koja će 100% biti napunjena za 17 minuta.