Xiaomi Redmi Note 13 – više od telefona

Ako tražite moderan, kvalitetan, a cjenovno pristupačan pametni telefon, Xiaomi Redmi Note 13 bi mogao biti savršen za vas. Možete ga pronaći u bogatoj m:tel ponudi i još platiti na rate, što je dodatna prednost.

Xiaomi Redmi Note 13 je više od smartfona. Zahvaljujući sjajnim senzorima on briše granicu između telefona i fotoaparata, a sa veličinom ekrana od 6,67-inča pruža ugođaj kakav imate kada koristite tablet.

Radi se o izuzetno moćnom uređaju odličnih performansi, koji posjeduje AMOLED ekran rezolucije 1080×2400 piksela, stope osvježavanja od 120 Hz i nivoa svjetline od 1000 nita, sa Corning Gorilla Glass 5 zaštitom.

Izvor fotografije: Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 pokreće Qualcomm-ov procesor Snapdragon 685, u kombinaciji sa velikom količinom radne memorije, što garantuje fluidan rad i prilikom najzahtjevnijih zadataka, poput igranja igrica. Konkretno, model koji možete kupiti u m:telu dolazi sa memorijskom kombinacijom 8/256 GB, pri čemu je kapacitet interne memorije za skladištenje podataka proširiv pomoću microSDXC kartice.

Pomenuli smo da su jedan od aduta ovog sjajnog telefona njegove kamere, prednja od 16 MP i trostruka zadnja sa glavnim senzorom od 108 MP. Njima možete snimiti fotografije vrhunskog kvaliteta u svim uslovima, čak i prilikom slabije osvijetljenosti, čime se ne mogu pohvaliti svi pametni telefoni.

Xiaomi Redmi Note 13 ima i moćnu, veliku bateriju, sa podrškom za brzo punjenje od 33 W.

Više informacija o ovom telefonu, ali i drugim uređajima iz m:tel ponude, potražite na www.mtel.ba.