Xiaomi Redmi Note 12 osvaja impresivnim performansama 

Kompanija Xiaomi se na tržištu pametnih telefona nametnula kvalitetom, ali i pristupačnim cijenama, a tipičan primjer toga je model Redmi Note 12, koji možete pronaći u m:tel ponudi.

Izgled, brzina rada, kvalitet prikaza na ekranu, baterija, kod ovog telefona sve je odlično.

U prvom planu je veliki AMOLED ekran, dijagonale 6,7 inča, brzine osvježavanje od 120 Hz, koji omogućava jednak ugođaj korištenja u svim situacijama i okolnostima, čak i na plaži, kada ste izloženi jakom suncu.

Xiaomi Redmi Note 12 pokreće Qualcomm-ov procesor Snapdragon 4 Gen 1, u kombinaciji sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, koju je moguće dodatno proširiti.

Za cjelodnevno uživanje u omiljenim sadržajima i igricama pobrinuće se velika baterija, od 5000 mAh, koja podržava brzo punjenje od 33W, zahvaljujući kojem se od 0 do 100 odsto napuni za oko jedan čas.

Dobar telefon je onaj koji ima kvalitetne kamere, a Xiaomi Redmi Note 12 ih ima. Na prednjoj strani smještena je jedna od 13 MP, dok su na zadnjoj tri – glavna od 48MP, ultraširokougaona od 8MP te makro kamera od 2MP, pomoću kojih možete ovjekovječiti sve važne trenutke.

Telefon dolazi u crnoj, zelenoj i svijetlo plavoj boji, a njegove dimenzije su 165,9 mm (visina), 76,2 (širina) i 8 mm (debljina). Težak je 188 grama.

Više informacija o ovom, ali i drugim sjajnim uređajima iz m:tel ponude možete dobiti besplatnim pozivom na 0800 50 000 ili na adresi mtel.ba.