Xiaomi Redmi A1 stigao na evropsko tržište

Xiaomi Redmi A1 stigao je u Evropu, i to po vrlo povoljnoj cijeni od oko 100 evra.

Telefon, koji je ranije predstavljen u Indiji, posjeduje MediaTek Helio A22 čipset i dolazi u samo jednoj memorijskoj kofiguraciji. Redmi A1, koji koristi standardni Android 12, a ne MIUI 13, ima 2 GB RAM-a. Dolazi sa 32 GB internog prostora za skladištenje, ali oni kojima to ipak nije dovoljno mogu da prošire kapacitet MicroSD karticom.

Uređaj posjeduje HD+ ekran od 6,52-inča, sa rezolucijom od 720p i standardnom brzinom osvježavanja od 60Hz. Što se tiče baterije, ona je od 5000 mAh, što garantuje cjelodnevno korištenje bez potrebe za dodatnim punjenjem. Još jedna od pozitivnih karakteristika je dual SIM.

Pored toga, Xiaomi Redmi A1 posjeduje i FM radio, kao i zvučnike smještene na gornjem dijelu uređaja. Istina, nema senzor za otisak prsta, ali za tu cijenu kupac će dobiti sasvim solidan telefon.

Redmi A1 je težak 191 gram, a njegove dimenzije su – 164,92 mm x 76,75 mm x 9,09 mm. Nije poznato hoće li ovaj uređaj dobiti neka ozbiljnija ažuriranja softvera, ali ni Android 12 nije loš za telefon tog cjenovnog ranga.

Podsjećamo, kompanija Xiaomi u svojoj ponudi ima brojne vrhunske smartfone, a neke od njih možete pronaći i u poslovnicama kompanije m:tel.