Xiaomi Redmi 12C – povoljan, a pouzdan

Xiaomi Redmi 12C je pametni telefon koji nudi balans između performansi i pristupačnosti, pružajući korisnicima vrlo dobre specifikacije po povoljnoj cijeni.

Opremljen sa 3 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, Xiaomi Redmi 12C nudi dovoljno prostora za aplikacije, fotografije i druge podatke. Za dodatni prostor, tu je podrška za microSDXC kartice.

Glavna kamera od 50 MP omogućava korisnicima da zabilježe visokokvalitetne fotografije. Baterija kapaciteta 5000 mAh, tipa Li-Po, osigurava dugotrajnu upotrebu bez potrebe za čestim punjenjem, što je idealno za korisnike koji su stalno u pokretu.

Telefon pokreće Android 12 operativni sistem, pružajući najnovije funkcije i sigurnosna ažuriranja. Srce uređaja je Mediatek MT6769V/CU Helio G80 čipset izrađen u 12nm tehnologiji, što omogućava glatko korisničko iskustvo.

Izvor fotografije: Xiaomi

Ekran veličine 6.71 inča, sa rezolucijom od 720 x 1600 piksela, pruža jasan i oštar prikaz, što ga čini pogodnim za gledanje videa, igranje igara i pregledanje interneta. Dimenzije uređaja su 168.8 mm visina, 76.4 mm širina i 8.8 mm debljina, dok je težina 192 g, tako da lijepo “sjeda u dlan” i udoban je za držanje i korištenje.

Sve ove karakteristike čine Xiaomi Redmi 12C odličnim izborom za one koji traže pouzdan pametni telefon po pristupačnoj cijeni.

Više informacija o ovom telefonu, ali i drugim uređajima iz m:tel ponude, možete pronaći na www.mtel.ba ili dobiti pozivom na broj 0800 50 000.