Xiaomi predstavio novu fitnes narukvicu

Mjesec dana nakon što se pojavila u Kini, nova fitnes narukvica iz kompanije Xiaomi, Smart Band 7, dostupna je širom svijeta.

Ova spravica ima veći ekran u odnosu na prethodni model i on je sada 1,62 inča u AMOLED tehnologiji, sa rezolucijom od 490×192 i podrškom za Always-on Display i svjetlinom od maksimalnih 500 nita. Always-on Display podrška je takođe poboljšanje u odnosu na prethodni model koji je nije imao.

Baterija kapaciteta 180 mAh, koja pruža do 15 dana upotrebe bez punjenja, je još jedno značajno poboljšanje u odnosu na prethodni model koji je dolazio sa baterijom od 125 mAh.

Smart Band 7 ima tijelo izrađeno od polikarbonata, motor za vibraciju i podršku za Bluetooth 5.2 LE. Otporan je na vodu i pritisak od 5 atmosfera ili 50 metara dubine.

Od mogućnosti koje donosi tu su sistem za praćenje nivoa kiseonika u krvi, sistem za praćenje kvaliteta sna, sistem za praćenje pulsa i više od 110 modova za različite sportove i Vo2 analiziranje sportskih aktivnosti.

Ova fitnes narukvica kompatibilna je sa svim uređajima koje pokreće 6.0 verzija Android operativnog sistema ili novija, kao i sa uređajima koje pokreće iOS 10.0 i sve novije verzije operativnog sistema kompanije Apple.

Što se tiče cijene, za osnovni model potrebno je izdvojiti 50,99 evra, dok model koji posjeduje NFC nije dostupan za kupovinu van Kine.